Koulutus:

Pohjois-Suomen Hermoratahierojaopisto Oy järjestää koulutusta Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueella tarpeen mukaan eri paikkakunnilla.
Voit koota ryhmän 4-6 henkilöä niin koulutus järjestetään omalla paikkakunnallasi.

Koulutus hermoratahieronnan mestariksi kestää kolme vuotta ja on kaksivaiheinen.Ryhmäkoot ovat pieniä, 4 – 6 oppilasta.

Hinnat sisältävät alv:n 24 %.

 

Hermoratahierojakoulutus  3430 €

Hermoratahierojakoulutuksessa on yhdistetty aiemmin käytössä ollut perus- ja jatkojakso. Koulutus hermoratahierojaksi kestää 13 kk, sisältäen 13 lähipäivää tenttipäivät mukaan luettuna. Koulutuksessa opiskellaan anatomian ja fysiologian perusteita laajasti hermotus huomioiden, nikamaoppia, yleistietoa, hoitohygieniaa, ammattietiikkaa ja asiakasdokumentointia. Ravitsemuksen puolella käydään läpi ravitsemuksen merkitys, sekä vitaaliaineet, niiden käyttö ja vaikutus kokonaisterveyteen.

Käytännön harjoitteluna opetellaan aluksi hermoratahieronnan perushoitokierros, joka on kaiken hoidon perusta. Oppilaat harjoittelevat hoitamalla toisiaan, harjoitusasiakkaita ei lähipäivillä käytetä.

Myöhemmin ryhdytään opiskelemaan, mistä vaivat johtuvat, perehdytään erilaisiin oireisiin ja niiden syihin sekä saadaan työkaluja asiakkaiden hoitamiseksi yksilöllisesti vaivojen mukaan. Lähiopetuspäivä on kerran kuukaudessa ja siinä oppilas saa ohjeet seuraavan kuukauden opiskelua varten. Yhteys kouluttajaan toimii väliaikana sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Koska käytännön harjoittelua pitäisi tehdä mahdollisimman paljon, vähintään 10 hoitoa kuukauden aikana, hoitoaika 1,5 – 2 h, suositetaan että oppilas ottaa harjoitusasiakkaalta pienen maksun, esim. 20 – 40€/ hoito. Näin oppilas voi hankkia rahoitusapua opiskeluun ja luoda jo asiakassuhteita tulevaa ammattia varten.

Koulutushintaan sisältyy perusanatomian kirja Luut ja ytimet, Paavo Airolan Luonnonlääketieteen käsikirja, muu opetusmateriaali sekä ruoka ja kahvi lähipäivinä. Koulutusmaksun voi suorittaa kerralla tai kuukausierissä, jolloin ensimmäinen erä on 430 € ja loput 250 €.

Koulutukseen kuuluu kaksi laajaa teoriatenttiä ja kaksi käytännön työnäytettä. Nämä hyväksyttävästi suorittanut saa käyttää ammattinimikettä hermoratahieroja ja aloittaa ammattityön.

Oppilasta ohjataan myös yrityksen perustamisessa.

Hintasuositus asiakkaalle hermoratahierojan ammattinimikettä käyttäen on 75 € / hoito, sis. alv:n 24%. Hoidon hinta vaihtelee kuitenkin paikkakunnan yleisen hintatason mukaan.

 

Hermoratahieronnan mestari-koulutus  4500 €

Koulutuksen kesto 23 kk, sisältää 18 lähiopetuspäivää tenttipäivät mukaan luettuna. Mestarikoulutus syventää ja laajentaa anatomian ja fysiologian tuntemusta hermotus huomioiden. Koulutuksessa opetellaan ymmärtämään laajemmin, mistä erilaiset vaivat johtuvat, niiden yksilöllistä hoitoa, hoitoon kuuluvia vitaaliaineita ja hoidon ajanlaskua.  

Hoidon työkaluiksi saadaan sydän-maksakarttoja, nikamakarttoja, umpieriterauhaskarttoja ja muita yksilöllisen hoidon karttoja sekä ohjeet niiden käytöstä erilaisten vaivojen hoitamisessa. Koulutuksessa opiskellaan myös syvällisemmin ravitsemuksen ja omahoidon merkitystä ihmisen hyvinvointiin, ammattietiikkaa, hoitoasiakirjojen laadintaa sekä yleistietoa.

Lopputentit suoritetaan useassa erässä koulutuksen aikana.
Oppilasta ohjataan myös yrityksen perustamisessa.
Hintaan sisältyy koulutusmateriaali sekä ruoka ja kahvi lähipäivinä. Koulutusmaksun voi suorittaa kerralla tai 250:n kuukausierissä.
Mestaritutkinnon hyväksyttävästi suorittanut saa käyttää ammattinimikettä hermoratahieronnan mestari ja voi liittyä  HRH-mestarit ry:n jäseneksi.
Hintasuositus asiakkaalle mestarikoulutuksen jälkeen on 95 €, sis. alv:n 24 %. Hoidon hinta vaihtelee kuitenkin paikkakunnan yleisin hintatason mukaanAlkavat koulutukset